Tuesday, October 15, 2013

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un (إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ) kepada arwah RadinInna lillahi wa inna ilayhi raji'un (إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ) kepada arwah Radin

Prof. Dr. Radin Umar Radin Sohaidi, mantan Ketua Pengarah Institut Penyelidikan Keselamatan alan Raya Malaysia (MIROS) dan mantan Ketua Pengarah Kementerian Pengajian Tinggi dan jawatan terakhir Vice Canselor UPM telah meninggal dunia pagi 14 Oktober 2013.

Saya pernah menulis mengenai arwah dan pnegelibatan serta jasanya dalam keselamatan jalan raya di Malaysia di dalam blog ini. Rujuk di sini.

Secara kebetulan seorang lagi kenalan rapat saya iaitu Tuan ASP Hj Radin Samsudin bin Hj. Radna, mantan Ketua Polis Trafik Daerah dan Ketenteraman Awam Daerah Larut Matang & Selama sekitar pertengahan 90an hingga 2005. Kemudiannya berpindah ke Baling dan mulai tahun 2007 beliau menjawat jawatan Timbalan Ketua Polis Daerah Kluang. Arwah Radin Samsudin telah meninggal dunia pada tahun lepas. Arwah juga banyak terlibat dalam perkembangan sukan bermotor di mana-mana sahaja beliau bertugas dengan penerapan keselamatan serta pengelibatan orang awam terutama golongan muda.

Semoga roh kedua-dua insan ini dicucuri rahmat-Nya.

http://oshthejourney.blogspot.com/

No comments: