Monday, October 11, 2010

Seminar Kempen Keselamatan Pengguna Kenderaan Ulang-alik ke/dari Tempat Kerja (Safety Commuting)

PENGUMUMAN PENANGGUHAN SEMINAR

Disebab banjir dan laluan di PLUS (Jitra) serta laluan Alor Setar-Kangar terputus, seminar ditangguhkan ke 29 NOVEMBER 2010 ISNIN dan tempat tidak berubah.

Akibat penangguhan terdapat beberapa kekosongan penyertaan. Mereka yang berminat boleh memohon untuk menyertainya sebelum tarikh akhir 22 Nov 2010.Klik di sini untuk pamphlet


Seminar Kempen Keselamatan
Pengguna Kenderaan Ulang-alik ke/dari Tempat Kerja

10 November 2010 Rabu
EDC, UUM Sintok

Anjuran:
UUM CAS Training & Consultancy & UUM CAS OSH Graduate Dept.

Penaja:
PERKESO

Klik di sini untuk Borang Penyertaan

Jika organisasi/syarikat anda disenaraikan dalam 100 buah organisasi/syarikat pencarum Perkeso yang mencatat kemalangan ulang-alik ke/dari tempat kerja pada tahun 2009 seperti dalam senarai (klik di sini), sila berhubung terus (berikan alamat email) kepada lukmanw@uum.edu.my untuk mendapatkan penyertaan dengan jemputan
.


Tarikh tutup penyertaan: 20 Oktober 2010

3 comments:

Kidney Health Guide said...

Assalamualaikum,

Sering berlaku tekanan kepada saya ketika memandu ialah apabila ada sesetengah pemandu yang mementingkan diri sendiri dan tidak mahu memberikan isyarat membelok(signal).

Selain dari bersabar dengan sikap mereka saya merasakan tidak ada apa-apa yang boleh dilakukan.Anda ada cadangan?

lukmanw@gmail.com said...

Salam

Isyarat (lampu isyarat) adalah penghubung antara pemandu dengan pemandu yang lain. Kegagalab memberi isyarat ini amatlah dikesalkan.

Memang benar sebagai pemandu yang sedaya upaya cuba mematuhi peraturan lalu lintas dan bermandu secara berhemahm kita tidak boleh apa-apa sekiranya pemandu lain di sekitar kita mengambil mudah mengenai lampu isyarat ini.

Looking for a car? said...

Bersalam 1msia,

pandu dengan cermat bukan satu perkara yg susah, insaf la